Menü Bezárás

Tajvanban Hello Kitty vonatot indítottak

hellokitty111111

A világ leghíresebb cicája – amiről azóta maga a megalkotója mondta, hogy nem is macska, hanem kislány  – ismét lecsapott, ezúttal Tajvanon! Egy szupergyors vonatot ugyanis Hello Kitty figurájával díszítettek fel kívül-belül! A díszítés érinti a fejtámlákat, a huzatot, a büfékocsit, a mosdót és persze a kiszolgáló személyzetet is.

A rendhagyó vonat Taipei és Taitung között közlekedik, ami egy négy órás utat jelent. A szerelvény első útját 200 rajongó próbálhatta ki először, akik egy nyereményjátéknak köszönhetően kaptak erre lehetőséget. Április 21-től kezdve pedig mindenki számára elérhetővé válik a 376 férőhelyes vonat, ami hétvégénte fog közlekedni.

A projekt három cég, a Tajvani Vasúti Hivatal, az Eva Air és a Sanrio Taiwan közös műve, melynek célja a külföldi látogatók bevonzása. A vonat a “Hello Kitty a világ körül” tematika jegyében készült el. A szerelvény nyolc kocsiját ennek szellemében festették meg a különböző földrészek szerint: Taipei, Ázisa, Ausztrália, Európa, Afrika, Észak- és Dél-Amerika, és az Északi- és Déli-sark. Az utolsó kocsi Taijvan keleti partját mutatja be.

hellokitty22222

A japán rajzfilm cég tervezett egy különleges Hello Kitty karaktert, amelynek saját sapkája és egyenruhája van – ilyet visel a masiniszta is.

Hello Kitty figurája még 1974-ben született és azóta is töretlen a népszerűsége, főleg Ázsiában. Arcképével már szinte mindent eladtak, amit csak el lehet. A figura jogait birtokló japán cég évente 600 millió dolláros bevételre tesz szert.

(Forrás: CNN)

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek