Menü Bezárás

Vendégváró ital húsvétra: krémes házi Baileys

Ilyen finom és krémes házi Baileys-t még biztosan nem sokan kóstoltak. Húsvét alkalmából pedig ezzel az ínyenc itallal kedveskedhetünk az autót nem vezető vendégeinknek.

d2cae03851fe3475_shutterstock_257530738

Baileys-t leginkább ünnepi alkalmakkor, ezen belül is karácsonykor szoktunk felszolgálni, illetve fogyasztani. Azonban miért ne kínálhatnánk meg a nem “sofőrszolgálatot” teljesítő vendégeinket húsvétkor is ezzel a finomsággal. Ezt a lágy krémes italt pedig házilag is elkészíthetjük. Valószínűleg még azoknak a tetszését is el fogja nyerni, akik egyébként nem igazán szoktak alkoholt fogyasztani, hiszen ízének köszönhetően leginkább egy desszertre hajaz. Nézzük is meg, hogyan néz ki a receptje:

Hozzávalók:

  • 20 ml tej
  • 170 g sűrített tej
  • 50 ml feketekávé
  • 250 ml habtejszín
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 200 ml whisky vagy rum
  • 1 evőkanál vaníliaaroma

Elkészítési idő:

Maga az elkészítés idő nem sok, hiszen körülbelül húsz perc alatt elkészülhetünk. Azonban ahhoz, hogy az ízek jól összeérjenek, hagyjuk pihenni az italt legalább egy napon keresztül.

Elkészítés:

Az első dolgunk, hogy egy edénybe felforraljuk a tejet és a tejszínt. Mikor ezzel megvagyunk, tegyük át a tűzhely másik részére. Ezután jöhet a cukor karamellizálása. Ehhez egy nagyfalú edényre lesz szükségünk. Mikor látjuk, hogy a cukor megbarnult (legyünk nagyon figyelmesek, nehogy odaégjen), a még forró tejet és tejszínt vékony sugárba öntsük hozzá. A folyadékot ezután keverjük szép simára.

Amint ezzel megvagyunk, hozzáönthetjük a sűrített tejet, a whiskyt és a kávét, majd forraljuk össze a keveréket. Nincs más dolgunk, mint a kész és kihűlt italt egy üvegbe önteni, majd pedig hűtőbe tenni minimum egy napra, de akár egy hétre is. Az ízek ugyanis így fognak jól összeérni.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek