WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1213) ORDER BY t.name ASC

Avokádóval az éhségérzet ellen | tejbepapi
Menü Bezárás

Avokádóval az éhségérzet ellen


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

ripe avocado cut in half on a wooden table

A kaliforniai Loma Linda Egyetem kutatói 26 egészséges, de elhízott felnőtt átlagos ebédjének a hatását vetették össze a fél avokádóval kiegészített változattal szemben. Az így kapott eredmények alapján az avokádót fogyasztóknál közel kétötödével csökkent a plusz evési hajlandóság, továbbá 28 százalékkal csökkent a következő öt órában jelentkező éhségérzet – írja a Nutrition Journal című szakfolyóirat.

A vizsgálatot koordináló Dr. Joan Sabate táplálkozástudományi szakértő at eredményekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a jóllakottság érzetének fenntartása nagyon fontos a kívánt testsúly elérésében és megtartásában, mivel csak így lehet minimalizálni a főétkezések közötti nassolásokat. Az avokádóval kiegészített ebéd segít anélkül növeli a kalória- és szénhidrát-bevitelt, hogy a vércukorszint az egyébként vártnál jobban emelkedne. Mindehhez még hozzátette, hogy az avokádó kiemelt jelentőségű lehet a fogyókúra során, ami mindenképpen további vizsgálatokat igényel.

A kísérlet eredményei ugyan pozitívnak tekinthetők, de csak további kutatásokkal lehet megállapítani, hogy a teljes népességre vonatkoztatható-e az összefüggés, hiszen a résztvevők száma igen kevés volt.

Az avokádó jótékony hatásaival kapcsolatban további vizsgálati témát jelenthet a vércukorszintre és az inzulinválaszra. Egy fél friss avokádó körülbelül 150 kalóriát és rengeteg rostot tartalmaz, emellett pedig telítetlen zsírsavakat is.

Az avokádó egy ősi haszonnövény, amit Közép-Amerika indiánjai évezredek óta termesztenek. A nagyon tápláló, sok fehérjét és olajat tartalmazó terméshúst nyersen szokás fogyasztani, ugyanis megfőzve keserű, az éretlen termések pedig mérgezőnek számítanak. A terméseket a betakarítás után 1–2 hétig tárolni kell, hogy a héj a gyenge nyomásnak engedjen. Fogyasztásához a termést fel kell vágni vagy törni, a kőmagot pedig el kell távolítani; a lágy terméshúst sóval és borssal szórják meg, citromot vagy ecetetcsepegtetnek rá, illetve más módon fűszerezik, majd a héjból kikanalazzák.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (2388, 2431, 2629, 3670, 4465, 4800, 5277, 5703, 5876) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek