Hirdetés

Húsvéti, „csokitojásos” cronut lett az új divat

Ha nem lenne elég érdekes a fánk és croissant „keresztezése” önmagában, egy londoni pékségben immár az ikonikus „Cadbury Creme Egg” nevű húsvéti édességgel is megtoldották a finomságok keveredését.

Húsvéti finomság (Forrás: independent.co.uk)
Húsvéti finomság (Forrás: independent.co.uk)

A cronut egy igen érdekes „hibrid” étel, amelyet egy New Yorkban élő és dolgozó pék-szakács készített el elsőként, és az internetnek nagy szerepe volt abban, hogy végül megkezdhesse hódító útját. Az eredeti, new york-i cronut elkészítése három teljes napot vesz igénybe, de igen hamar el is fogy. A receptet a „feltalálója” végül 2014-ben megosztotta, de máig csak a „legbátrabb” pékségek, cukrászdák és éttermek vállalkoznak az édesség hosszadalmas és meglehetősen bonyolult elkészítésére az eredeti recept alapján.

Az egyébként is „keresztezett” édességet most egy londoni pékségben tovább keresztezték, méghozzá az igen népszerű Cadbury Creme Egg nevű termékkel, amely egy csokoládéból készült tojásból és egy benne rejlő nyúlósabb, krémes állagú masszából áll – így az édesség szinte a megszólalásig hasonlít belül egy valódi tojáshoz. A „krémtojásos” cronut tehát a világ egyik „leghibridebb” étele: a tojáshoz, fánkhoz, csokihoz, fondanthoz, croissanthoz egyaránt köze van.

A londoni Rinkoffs pékségben kizárólag a húsvéti időszakban kapható a különleges finomság, s ekkor is csak korlátozott számban juthatnak hozzá az ínyencségre vágyók. Az interneten azonban máris többen kifejezték, hogy nagyon szeretnék már kipróbálni a krémtojásos desszertet.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés