WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1166) ORDER BY t.name ASC

Barnulás szolárium nélkül | tejbepapi
Menü Bezárás

Barnulás szolárium nélkül


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Noha lehet nem annyira ismert tény, de bizonyos ételek, illetve vitaminok elfogyasztásával is szert tehetünk a barnább bőrre. Néhány növény kivonata pedig bőrünkre kenve, ugyancsak hasonló hatást eredményezhet. Ezeket mutatjuk most be.

c99c09365bf4511839ce46d6844f33b4_L

Nagyon sokaknak fontos, hogy ne csak nyáron legyen szép barna bőrük. Erre a legegyszerűbb megoldás nyílván a szolárium vagy a krémek használata. Előbbit azonban sokan károsnak tartanak, utóbbi használata pedig elég macerás arról nem is beszélve, hogy nagyon nehéz megtalálni a megfelelő terméket, amitől lehetőleg nem változunk narancs, vagy éppen répa színűre.

A barnító krémek felvitele ezenkívül nagy odafigyelést és bizony gyakorlatot igényel. Amennyiben mégis erre adná valaki a fejét, legközelebbi cikkünkben bemutatjuk ezeknek a termékeknek a helyes használatát. Most azonban fókuszáljunk inkább az egyéb alternatívákra.

Nézzük először a béta-karotin tablettát.

Mire is jó a béta-karotin? A béta-karotin az A vitamin provitaminja, azontúl pedig, hogy nagyon jó hatása van a szervezetünkre, van még egy nagyszerű tulajdonsága, ami nem más, minthogy megsokszorozza a pigmentszámot. Mindez azért jó nekünk, mert így nem csupán gyorsabban barnulhatunk, de tovább is megőrizhetjük bőrünk szép színét. Azonban nem árt odafigyelni a béta-karotin tabletta szedésére. Csak kúraszerűen alkalmazzuk, hiszen ezt is könnyű túladagolni.

Egy másik természetes “barnító” a cukornád kivonat. Összetevői között ugyanis megtalálhatjuk a dihidroxi-acetont. Külső alkalmazása során ez az anyag reakcióba lép a bőrrel és barnulást idéz elő. Hatása azonban nem tart túl sokáig, csupán amíg a legfelső hámréteg lehámlik.

Hasonlóan működik a stevia növény is, amelynek kivonatát leginkább a cukor helyettesítésére használhatjuk, ám bőrre kenve nem csupán feszesít és halványít a ráncokon, de még enyhe barnító hatással is bír.

Egy kicsit kanyarodjunk vissza a béta-karotinhoz. Ezt az összetevőt étkezéssel is bevihetjük a szervezetünkbe. A legtöbb béta-karotin természetesen a répában található. Ezenkívül azoknál, akik sok spenótot, mangót, vagy éppen brokkolit fogyasztanak, sokkal egészségesebb színű, barnább árnyalatú bőr tapasztalható. Arról nem is beszélve, hogy ezek a zöldségek és gyümölcsök tele vannak vitaminnal, amit szervezetünk egyéb területeken is kiválóan tud kamatoztatni.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (489, 1317, 2473, 2502, 2805, 3384, 4767, 5093, 6647) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek