WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1141) ORDER BY t.name ASC

Befolyásolhatja a hangulatunkat az eső? | tejbepapi
Menü Bezárás

Befolyásolhatja a hangulatunkat az eső?


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Az időjárás hatással lehet akár a hangulatunkra is – ez természetesen még nem jelenti azt, hogy a hibáinkra, túlzott ingerültségünkre is elegendő kifogást szolgáltatna, hogy például felhők vannak az égen, túl meleg van, vagy éppen esik az eső.

A kép illusztráció (Forrás: windowssearch-exp.com)
A kép illusztráció (Forrás: windowssearch-exp.com)

Az időjárás változásai viszonylag kis mértékben befolyásolhatják a hangulatunkat akár napról napra is – így például megfigyelték, hogy a szélsőségesen meleg időben az emberek általában agresszívabban viselkedhetnek. A csoportok közötti konfliktusok 14 százalékos, míg az egyes személyek közötti agresszió négy százalékos növekedést mutatott az extrém melegben.

Ugyancsak megfigyelték, hogy amikor heves eső esett, az emberek általánosságban véve szintén agresszívabbak lettek, kiváltképpen azok, akik olyan területeken éltek, ahol egyébként nem szokott jelentős mennyiségű csapadék esni egyszerre eső formájában.

Egy másik, 2013-as felmérésben azt vizsgálták, hogyan vélekednek az egyes nők bizonyos kérdésekről. Amikor a kérdéseket nagyon meleg vagy nagyon borús, esős időben tették fel nekik, a dolgok nagy részével jellemzően kevésbé voltak elégedettek, míg az egész életükkel sokkal elégedettebbek voltak akkor, ha nem volt nagyon meleg vagy nagyon esős az idő.

Mindez még nem jelenti azt, hogy az időjárás „automatikusan” hatással lenne mindannyiunkra – az, hogy mennyire leszünk szomorúbbak, ingerlékenyebbek nagyban függ attól is, hogy hogyan dolgozzuk fel „rossz idő” tényét. Ezen felül aki időjárásérzékeny, gyakran olyan kínzó élményeket él át, mint a fejfájás, ami közvetett módon ugyan, de szintén károsan hathat a hangulatára. Mindezen túl érdemes említést tenni a szezonális hangulatzavarról is, amely az emberek egy részét érinti, leginkább az őszi-téli időszakban.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (134, 522, 883, 904, 1893, 2204, 2419, 5066, 5223) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek