Menü Bezárás

FEZEN 2016

fezen2016-2

A Fehérvári Zenei Napok, azaz a FEZEN idén jubilál, mivel ez lesz a 20. alkalom, hogy megrendezésre kerül Székesfehérvár legnagyobb zenei eseménye. A Fesztivál fennállása alatt folyamatos technikai és minőségi fejlődésen ment keresztül, így minden évben egyre többen érdeklődnek a fesztivál iránt. A rendezvény szervezői már évekkel ezelőtt felismerték: nem elég kiemelkedő teljesítményt nyújtani, meg kell találni azt az utat, amely a humán értékek felismeréséhez vezet. A FEZEN évek óta támogatja a helyi tehetséges fiatalokat a Tehetséges Zenészekért Alapítványon keresztül.

A helyszín ezúttal is, hagyományosan a MÁV Pálya, ami augusztus 3-tól 6-ig fogja fogadni a látogatókat.

A FEZEN szervezői idén is igyekeznek minél változatosabb zenékkel készülni a nagyérdeműnek. Korábban bejelentették már a szimfonikus metalt játszó Within Temptation, a heavy metalos DevilDriver, a folk-black metalos Finntroll, a power metalos Powerwolf, a rendszeresen visszatérő Dub Fx, az újhullámos Nouvelle Vague, a brit rocklegenda The Cult, a szebb napokat is látott  Guano Apes, a post-punk The Subways valamint a gótikus The 69 Eyes fellépését is.

A hazai zenekarok közül pedig már biztosan ott lesz a fesztiválon a Tankcsapda.

Pár napja pedig további nívós nevekkel bővült a zenei kínálat.

A 20 éves Faithless augusztus 6-án ad koncertet Székesfehérváron. A Maxi Jazz & The E-Type Boyz formációtól pedig hiphopból, bluesból és még tucatnyi műfajból kaphatnak ízelítőt a látogatók augusztus 5-én a FEZEN-en.

Az augusztus 3-án színpadra lépő Infected Mushroomot két izraeli pszichedelikus trance legenda, Erez Eisen és Amit Duvdevani alkotja, akiket legutóbb két éve, a Budapest Parkban lehetett elcsípni.

A három éve berobbant német folk duó, a Milky Chance bemutatkozó dalát már több mint 230 millióan látták a YouTube-on. Augusztus 5-i székesfehérvári koncertjükre folkos, reggaes, popos dalaikkal érkeznek.

A FEZEN szervezői korábban bejelentették már a szimfonikus metalt játszó Within Temptation, a heavy metalos DevilDriver, a folk-black metalos Finntroll, a power metalos Powerwolf, a rendszeresen visszatérő Dub Fx, az újhullámos Nouvelle Vague, a brit rocklegenda The Cult, a szebb napokat is látott  Guano Apes, a post-punk The Subways valamint a gótikus The 69 Eyes fellépését is.

És ez még mindig nem a teljes névsor!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek