Menü Bezárás

A hős labrador megmentett egy embert

Egy csokoládé színű labrador retriever páratlan helytállással bizonyította be, hogy a kutya valóban az ember legjobb barátja lehet. Gazdája szerint ugyanis az állat felhívta a figyelmét arra, hogy egy ember található a vízben, aki szemmel láthatóan segítségre szorul.
Nanookhoz hasonló csokoládé színű labrador (Forrás: acedostucker.com)
Nanookhoz hasonló csokoládé színű labrador (Forrás: acedostucker.com)

A világ egyik legnépszerűbb kutyafajtája a labrador retriever, ami nem is véletlen, hiszen a legtöbb ilyen kutya kifejezetten intelligens, gyerekbarát, érdeklődő és nem utolsó sorban barátságos – még az idegenekkel szemben is. Ezen kívül akadnak közöttük hősiesek is – ilyen volt a Nanook névre keresztelt csokoládé színű kan labrador is, aki hősiességéről egy tengerparti kiruccanás során tett bizonyságot.

Gazdája, Jose Ignacio beszámolója szerint Nanook egyszer csak nagyon furcsán kezdett viselkedni a csütörtöki sétájuk alkalmával, amikor a tengerparton tartózkodtak. Noha nem szokása, a kutya ugatni kezdett, és a védőgát felé húzta a gazdáját, aki szerint a kutya általában nagyon nyugodt és fegyelmezett, és ezért is figyelt fel arra, hogy csütörtökön hirtelen „gyanúsan” kezdett viselkedni.

Jose végül úgy döntött, ez alkalommal próbál „hallgatni a kutyájára”. Szerencsére valóban így tett, és legnagyobb meglepetésére a négylábú barátja egy olyan helyre vezette őt, ahonnan jól lehetett látni, hogy egy ember – a kutya gazdája szerint a hatvanas éveiben járó, viszonylag sovány férfi – furcsán mozgott a vízben, szemmel láthatóan fuldoklott. A kutya gazdája ezt látva azonnal értesítette a vízi mentőket és a rendőrséget, akik a partra segítették a bajba jutott embert. Az Euro Weekly News szerint amennyiben a kutya gazdája nem figyel fel a férfira és nem hív segítséget, minden bizonnyal tragikus lett volna a történet vége.

Egy helyi lapnak Jose azt mondta, hogy a férfi egészen kihűlt már, és nem sokon múlt, hogy nem fulladt a tengerbe. Amint a csónakba emelték őt, azonnal pokrócokkal takarták be őt. A kutya gazdája szerint ha Nanook nem lett volna ilyen éber, szörnyű dolog történhetett volna.

A kutyát hősies tettéért a helyi rendőrök és a vízi mentők is elismerésekkel és simogatásokkal halmozták el.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek