WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1075) ORDER BY t.name ASC

Természetes módszerek a konyhakert kártevőinek távol tartására | tejbepapi
Menü Bezárás

Természetes módszerek a konyhakert kártevőinek távol tartására


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Ha nem szeretnénk a konyhakertben túl sok mesterséges növényvédő szert alkalmazni, néhány egyszerű, természetes ötlettel sok kártevőtől megszabadulhatunk.

Természetes módszerek a konyhakert kártevőinek távol tartására (Forrás: ridgeviewgardencentre.com)
Természetes módszerek a konyhakert kártevőinek távol tartására (Forrás: ridgeviewgardencentre.com)

Meztelencsigák ellen

A meztelencsigák közül különösen az invazív spanyol meztelencsiga okoz hatalmas károkat a kiskertekben. Kézzel, egyesével összeszedegetni őket időigényes, és sokak számára visszataszító. Szerencsére akadnak olyan állatok, amelyek az ilyen csigákat is vonzónak, sőt, kívánatos tápláléknak tartják, mégpedig az éppen erről a tulajdonságukról híres indiai futókacsák. Az ilyen kacsák is okozhatnak ugyan kárt a veteményesekben, az emelt ágyások ez ellen megoldást jelenthetnek. Még hatékonyabb megoldás a „sörcsapda”, amelynek azonban a hatalmas hátulütője, hogy akár más, védett csigák, állatok is belefulladhatnak. Az eljárás lényege, hogy egy műanyag poharat vagy konzervdobozt leássunk a földbe – másnapra a környék csigáinak nagy része leli halálát ebben. Sokkal környezetkímélőbb megoldás ennél, ha estére egy nedves, nyirkos anyagot helyezünk el a kertben, ami alá a csigák behúzódnak, így egyszerre kaphatjuk el őket.

Vakond távol tartása

A vakond védett állat, így nem szabad nagyon zargatni, vagy elpusztítani. Ahhoz, hogy a konyhakertekben ne okozzon károkat fontos, hogy folyamatosan műveljük a talajt – ahol bolygatva van a föld, oda nem szívesen megy a vakond. A rendszeres kapálással tehát a vakondtúrások egy nagy része kiküszöbölhető. Ezen felül törekedni kell rá, hogy például meztelen csigák se legyenek a kertben, mert ez vonzó csemegét jelent a vakondnak.

Levéltetvek ellen

A levéltetvek ellen több módon is felléphetünk, bár sajnos akadnak esetek, amikor a „szelíd módszerekkel” már nem lehet teljes sikert elérni. A „csalánteával” egyeseknek sikerült jó eredményt elérniük – ehhez 8-10 liter vízben kell megfőzni nagyjából fél kilogramm csalánlevelet, majd egy-két hétig a melegben a napon hagyni. Amikor besűrűsödik, felönthetjük további friss vízzel, majd ezzel permetezzük a növényeket.

Összességében sokat tehetünk a kert egészségéért azzal is, ha hagyjuk, hogy a kártevők természetes ellenségei „munkálkodjanak” Ehhez például madárfürdőket helyezhetünk ki, valamint a megfelelő búvóhelyek, fészkelőhelyek kialakítása is vonzó lehet a madaraknak. A macskára ellenben jobb vigyázni, hogy ne vigyen véghez nagy pusztítást a madarak, valamint a szintén rovarevő cickányok körében.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_1.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (260, 782, 887, 890, 894, 1177, 3458, 3941, 4219) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek