WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1073) ORDER BY t.name ASC

A shea vaj jótékony hatásai és a használata | tejbepapi
Menü Bezárás

A shea vaj jótékony hatásai és a használata


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A shea vaj a szépségápolásban használt természetes alapanyagok egyik dobogós helyezettje. Ez pedig nem véletlenül van így, hiszen csodásan ápol és még az érzékeny bőrt sem irritálja. Ismerjük meg most egy kicsit közelebbről ezt a shea dióból kinyert csodás kis kencét.

shea-butter-e1428028548728

Kezdjük is a történetét a legelején. Mi is az a shea vaj?

Sokan emlegetik még karitévajnak is és valójában egy sárgásfehér színű növényi zsiradékról van szó. Közép-Afrikában őshonos az úgynevezett karitéfa, melynek termése a shea dió. A vajat pedig ebből nyerik ki, mégpedig melegítés segítségével. A diót először is meghámozzák, majd pedig megszárítják. Ezután összetörik, felengedik vízzel majd pedig elkezdik melegíteni. Egy idő után a víz tetején megjelenik a zsír, ezt pedig lefölözik, majd pedig lehűtik. Nos így készül el a shea vaj, ami A-, E- és F-vitaminban gazdag. Ennek a technikának köszönhetően pedig előállítása során sem veszít semmit a csodás vitamintartalmából.

Számos kozmetikumban megtalálható összetevőként, hiszen csodásan puhítja a bőrt, segít megőrizni annak nedvességtartalmát, antioxidánsai révén javít a bőr állapotán, valamint nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása is van. Azonban nem csak a kozmetikai termékek gyártói juthatnak ehhez az összetevőhöz könnyedén, hiszen ma már bárki rendelhet magának az internetről, vagy éppen bioboltokból 100 százalékos tisztaságú shea vajat. Noha elsőre kicsit húzósnak tűnik az ára, azt nem szabad elfelejteni, hogy nem kell belőle sok, hiszen nagyon tömény. Ezenkívül érdemes még észben tartani, hogy mivel természetes alapanyag, nem található benne tartósítószer, így érdemes hűvös és fénytől védett helyen tárolni.

Mire használhatjuk?

  • Remekül működik például szarkalábak ellen. Elég egy borsónyi mennyiséget felmelegíteni az ujjunk között és már masszírozhatjuk is a szemkörnyékünkre körkörös mozdulatokkal. (Célszerű inkább lefekvés előtt alkalmazni ezt a módszert, hogy legyen ideje beszívódnia a vajnak.)
  • Szintén használhatjuk a száraz kezünkön és lábunkon is. Vegyünk hozzá 100 gramm shea vajat és adjunk hozzá 20 csepp pálmarózsa- vagy levendulaolajat. Ezt is jól masszírozzuk a bőrünkbe.
  • Magában is használhatjuk ekcémára, vagy akár nagyobb területen is alkalmazhatjuk. A legegyszerűbb zuhanyzás után a még meleg és nedves testet átkenni vele. Így ugyanis még könnyebben fel fog szívódni.
  • Az pedig csak hab a tortán, hogy bár eltűnni nem fognak tőle, de rugalmasító hatásának köszönhetően a striákat is segít elhalványítani.
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (379, 565, 1987, 2265, 3150, 3515, 4492, 4686, 6736) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek