Menü Bezárás

Végül otthonra lelt az óriásnyúl

Az Atlasz névre hallgató óriási nyúl azután lett világhírű, hogy egy állatvédő szervezet új otthont kezdett keresni számára.

Atlasz, az óriásnyúl (Forrás: independent.co.uk)
Atlasz, az óriásnyúl (Forrás: independent.co.uk)

Atlasz nagyjából akkora, mint egy kis-közepes kutya, és legalább annyi gondoskodásra is van szüksége, mint bármelyik kutyának vagy cicának. Korábbi gazdája azért vált meg tőle, mert már nem tudta tovább a gondját viselni – az állatvédő szervezet ekkor kezdett új otthont keresni az óriási nyúlnak.

A nyuszi nagyon népszerű lett a potenciális befogadók körében, és több százan ajánlották fel, hogy befogadják a „kissé” nagyra nőtt tapsifülest. Végül aztán a negyvenhárom éves Jen Hislop vihette haza új kedvencét, aki elmondása szerint örömében elsírta magát, amikor felhívták telefonon, hogy közöljék vele: rá esett a választás, ő lehet Atlasz új gazdája. A hölgy már tapasztalt nyúltartó – korábban is volt két óriásnyula, de jelenleg is él nála egy olyan, Kókusz nevű nyúl, mely félig óriásnyúl.

Atlasz babakocsijában (Forrás: independent.co.uk)
Atlasz babakocsijában (Forrás: independent.co.uk)

Az új gazdája szerint Atlasz egy igazi rosszcsont, aki egész nap szívesen rohangálna és játszana – de azért persze a kényelmet sem veti meg. Jen tizenöt éves lánya például egy babakocsit is beszerzett a nyúlnak, aki így kényelmesen szemlélődhet a közös „séták” alkalmával.

Noha Atlasz szerencsésen új, felelős gazdára talált, nem lehet elégszer hangoztatni – kiváltképpen a húsvét közeledtével – hogy nyuszit csak akkor érdemes venni a gyerekeknek, ha később is gondját viselik új gazdái. Az állatkertek legnagyobb része ma már nem fogadja be a megunt nyulakat, akik így gyakran az utcákon kötnek ki. Szintnén fontos, hogy a nyulak gondozása sokban eltér például a kutyákétól – mivel ezek az állatok igen érzékeny emésztőrendszerrel rendelkeznek, így szem előtt kell tartani, hogy vannak olyan ételek, amelyek akár órák leforgása alatt a nyúl pusztulását okozhatják. Emellett a nyulak vérzéses betegsége és a myxomatózis ellen is létezik olyan oltás, amely a gyakran elhullással járó betegségek ellen védelmet ad.

Atlasz, az óriásnyúl (Forrás: independent.co.uk)
Atlasz, az óriásnyúl (Forrás: independent.co.uk)
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek