WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1021) ORDER BY t.name ASC

Hullik a kutya, ló szőre? Gyűjtse össze a kismadaraknak! | tejbepapi
Menü Bezárás

Hullik a kutya, ló szőre? Gyűjtse össze a kismadaraknak!


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A kutyatartók nagy része egészen biztosan állatbarát, ezért is lehet érdemes megtudniuk, hogyan segíthetik a környezetükben élő madarakat úgy, hogy az nekik jóformán semmi erőfeszítésbe nem kerül.

Fészekanyagot gyűjtő madár (Forrás: blog.nwf.org)
Fészekanyagot gyűjtő madár (Forrás: blog.nwf.org)

A hosszú szőrű kutyák, illetve a lovak a tavasz közeledtével hatalmas csomókban „termelik” a téli időszakra megjelent puha és nagyon meleg szőrt. Mindez rengeteg kellemetlenséggel járhat nem csupán a lakásban, de még a kertben tartott állatok esetében is – a bunda, szőrzet rendszeres kifésülésével azonban jelentős haladást lehet elérni. Ha ugyanis minden nap átfésüljük az állatok szőrzetét, akkor az „aznapi adag” legnagyobb része nem a szobákat és a kertet lepi majd el, hanem jól kezelhető módon a fésűben, lovak esetében a gumivakaróban, gyökérkefében marad.

Ahelyett azonban, hogy ezt a számunkra talán idegesítő szőrcsomót kidobnánk, akár meg is ajándékozhatjuk vele a környéken élő madarakat. Az ő életükben ugyanis tavasszal talán a szokásosnál is nagyobb a sürgés-forgás, és akár óriási területeket is be kell járniuk ahhoz, hogy megfelelő fészekanyagot találjanak. A kutyák, lovak puha téli szőrénél azonban keresve sem találhatnak megfelelőbbet, így aztán rengeteg kellemetlenséget spórolhatunk meg a madaraknak, ha összegyűjtjük ezt, és biztonságosan elhelyezzük a számukra.

A szőrt adott esetben száraz fűszálakkal együtt a „forgalmasabb” helyeken, így az etetőknél, itatóknál érdemes elhelyezni akár a földön, akár a bokrok ágaira „szúrva”. A kutyák szőre általában eredetileg is viszonylag csomókba összeállva hullik ki, de a lovak és néhány kutya esetében érdemes kissé összenyomkodni kisebb adagokba a szőrt, hogy így ne hordja szét szálanként a szél.

A kutyatartók és a lovasok mellett tulajdonképpen bárki – így a díszmadár-tartók – is segíthetnek a madaraknak, hiszen például az egészséges madarak (papagájok, kanárik) kis tollait, valamint az emberi hajat is be tudják építeni a fészekbe az énekesmadarak.

A horgászoknak ellenben arra kell fokozottan figyelniük, hogy lehetőleg semmikor, de különösen a fészek építésének időszakában ne hagyjanak damilt a természetes élőhelyeken, hiszen a madarak ezt is a fészkeikbe építhetik, ami nagyon veszélyes, mert akár fulladást vagy a végtagok elvesztését is eredményezheti, így szörnyű kínokat okozva a madaraknak.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (130, 205, 757, 1778, 2694, 3786, 4231, 4465, 4592) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek