Menü Bezárás

Nagy felháborodást váltott ki a pucolva árusított narancs

Jó üzlet, vagy pedig felháborító környezetszennyezés vajon, ha a narancsot megpucolva árusítják a „lusták” számára? Akárhogy is, a „forradalmi ötletet” hamar elsöpörte a közösségi médián tapasztalható felháborodás-hullám.

Már nem lehet pucolt narancsot kapni (Forrás: Twitter / Natalie Gordon)
Már nem lehet pucolt narancsot kapni (Forrás: Twitter / Natalie Gordon)

Egy külföldi üzletlánc – kihasználva egyesek „lustaságát”, vagy éppen azt, hogy néhányaknak nehezükre esik megpucolni egy narancsot – eleve pucolva kezdte árusítani a gyümölcsöt. Természetesen akadtak, akik örültek az ötletnek, ők leginkább azzal magyarázták lelkesedésüket, hogy nem szeretik „bepiszkosítani kezeiket” a narancs megpucolásával. Az érdeklődés másik oka egészen biztosan a lustaság lehetett – aki megengedheti magának, hogy drágábban ugyan, de pucolva juthasson hozzá a citrusféléhez, miért is ne tenné…?

Az ötletnek akadtak azért ellenzői is. Valaki például a következő megjegyzést fűzte az ötlethez: „bárcsak az anyatermészet talált volna módot arra, hogy a narancsot becsomagolja – akkor most nem kellene ennyi műanyaggal szennyeznünk a környezetet!”

A környezetvédő szakemberek és aktivisták már jó ideje próbálják rávezetni az embereket arra, hogy a felesleges csomagolás nagy károkat okoz a környezetnek. Akadnak olyan élelmiszerek, amelyeket akár három-négy rétegben csomagolva viszünk haza – és ráadásul nem is azért, mert ilyen sérülékenyek lennének. Érthető tehát, hogy akadtak, akik túlzásnak találták a biztonságosan „becsomagolt” narancs megpucolását, majd pedig egyébként sokkal kevésbé „biztonságos” csomagba rejtését.

A pucolt narancsot árusító üzletek polcairól már levették a sokat bírált termékeket, aminek részben az őt övező nagy felháborodás volt az oka.

Hiába gondolnánk, hogy „úgysem vesz senki” drágábban zöldséget-gyümölcsöt csak azért, mert az meg van pucolva – a hazai fogyasztók is egészen biztosan találkoztak már az egyébként igen kreatív, répagolyócskák ötletével. Ezek természetesen ízükben, „minőségükben” semmiben nem különböznek egy átlagos répától – megpucolni azonban már nem kell őket.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek