WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (964) ORDER BY t.name ASC

Wellness otthon: Tejes – mézes testpakolás | tejbepapi
Menü Bezárás

Wellness otthon: Tejes – mézes testpakolás


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A következőkben egy olyan testpakolást mutatunk, amelyet Kleopátra tejben való fürdése inspirált. A tejes – mézes testpakolás minden bőrtípusra ajánlott és csodásan selymes érzést kölcsönös.

5-900x584

Bár a tél lassan lecseng és hamarosan (remélhetőleg) megérkezik a kellemesen meleg idő, valamint a napsütés, azért nem szabad elfeledkeznünk ilyenkor sem a bőrünk táplálásáról és ápolásáról. A hideg idő és az állandó fűtés nagyon kikezdheti külső védőrétegünket. Különösen az érzékeny testtájak vannak kitéve a fokozott kiszáradásnak.

Ez például a könyök, a sarkak, az orcák és a sípcsont körüli területek. A hidegebb hónapokban ezért sokszor ajánlatos a testápoló használata. Tavasszal azért el-elkacsintgathatunk a vizesebb bázisú krémek felé is, ám ilyenkor sem szabad elfeledkezni a táplálásról.

Egy jó kis wellness felfrissíti a testünket és a lelkünket is. Ám sajnos nagyon sokan nem tehetik meg idő, vagy pénz hiányában, hogy kiruccanjanak, és csak pihenjenek egész hétvégén. Aggodalomra azonban semmi ok, hiszen otthon is tudunk csinálni magunknak egy kis wellnesst. Most ehhez mutatunk meg egy tápláló testpakolást.

Nincs másra szükségünk hozzá, mint 6 liter tejre (igen, soknak tűnik, de a pakolást nem is kell minden héten megismételni), két csésze mézre és egy régi lepedőre, valamint egy nagy törölközőre.

Egy lábosba melegítsük meg a mézzel elkevert tejet. Nem kell felforralni, elég, ha megjelenik az első buborék. Ekkor lekapcsoljuk a gázt. Elővesszük a nem sajnált lepedőnket és felhasogatjuk. Az elkészült csíkdarabokat beletesszük a tejbe és körülbelül 5 percet állni hagyjuk. Miután letelt az idő, a csíkokat egyenként vegyük ki és csavarjuk ki, majd tekerjük a testünkre. Oda teszünk a pakolásból, ahová csak akarunk, akár az egész testünket is befedheti. Azután csavarjuk be magunkat a fürdőlepedőbe vagy egy rosszabb takaróba és pihenjünk fél órát. Azért a kicsavart anyag még engedhet egy kis nedvességet, úgyhogy vigyázzunk.

Amint letelt a fél óra, leszedhetjük a pakolást és irány a zuhany. Utána pedig élvezhetjük a selymesen sima és puha bőrt.

Egy kis extra tipp: Tényleg érdemes a pihenés közben teljesen ellazulni. Gyújtsunk gyertyát, kapcsoljunk nyugtató zenét, vagy bármit, ami segít nekünk a relaxációban, hiszen így tudunk majd igazán feltöltődni testileg és szellemileg is.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (389, 1306, 2107, 2335, 3201, 3428, 5117, 5174, 6189) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek