Menü Bezárás

Gimo, a legújabb internetes cicasztár

Lett már világhírű morcos macska, mosolygós macska, szomorú tekintetű macska, dagi macska – úgy tűnik, az internetet nagyrészt a cicák uralják. S most egy újabb társuk is „csatlakozott a klubhoz”, aki nem más, mint Gimo, az óriás-szemű macska…

Gimo és a világhírű tekintete (Forrás: boredpanda.com)
Gimo és a világhírű tekintete (Forrás: boredpanda.com)

Már néhány nap alatt is több százezer rajongót sikerült szereznie Gimonak, a hihetetlen nagy, fekete szemű és bársonyos bundájú cicának. Népszerűségét minden bizonnyal az állandóan csodálkozó tekintetének köszönheti, no meg a kedvesen kerek fejének és az aprócska orrának – és persze a selymes szőrének, bohókás jellemének…

Gimonak már több ezer rajongója van (Forrás: boredpanda.com)
Gimonak már több ezer rajongója van (Forrás: boredpanda.com)

Gimo az Instagramnak köszönheti a hírnevét, itt figyeltek ugyanis fel a rajongók az egészen egyedi küllemű fekete cicára – mára azonban már világszerte több portál is bemutatta az aranyos kis állatot.

Gimo figyel valamit (Forrás: boredpanda.com)
Gimo figyel valamit (Forrás: boredpanda.com)

A fekete macskák egyébként a legtöbben nem mondhatják magukat olyan szerencsésnek, mint Gimo. A menhelyeken gyakran a fekete szőrzetszínű kutyáknak, macskáknak van a legkevesebb esélyük gazdit találni, aminek részben a hozzájuk kötődő babonák, részben pedig az az oka, hogy az emberek előszeretettel választanak inkább meglátásuk szerint „szebb” színű állatokat. A fekete cicákra ráadásul még az a veszély is leselkedik – különösen a Halloween tájékán – hogy bizonyos „szubkultúrák” tagjai befogják őket akár az utcákról is, hogy azután „szertartásosan” kivégezzék őket. Éppen ezért nem meglepő, hogy sok menhely már egyáltalán nem ad örökbe az érintett időszakban fekete cicákat.

Gimo bársonyos fekete bundája is szemet gyönyörködtető (Forrás: boredpanda.com)
Gimo bársonyos fekete bundája is szemet gyönyörködtető (Forrás: boredpanda.com)

Ugyancsak érdekes lehet, hogy nemrég egy kutatás bebizonyította, hogy a macskák annak megfelelően lehetnek általánosságban szelídebbek, hogy milyen a szőrzetszínűk. Meglepő módon a teknőctarka cicák bizonyultak a legvadabbnak (bár kellő neveléssel és gondoskodással ők is igen szerethető kedvencek lettek), míg a legszelídebbek éppen a fekete színű és a cirmos cicák voltak. A foltos és más, fel nem sorolt színű állatok valahol a két véglet között „teljesítettek”.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek