WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (899) ORDER BY t.name ASC

Vedd fel a harcot a pattanások ellen a paradicsommal! | tejbepapi
Menü Bezárás

Vedd fel a harcot a pattanások ellen a paradicsommal!


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A pattanások. Nagyon meg tudják keseríteni az ember életét. Leginkább a tinédzser korra jellemző a kialakulásuk, ám vannak, akik még felnőttkorukra sem tudnak megszabadulni tőlük. Ilyenkor persze sokszor csak úgy nekiesünk a kis mocskoknak, aminek általában az a vége, hogy hegek maradnak a bőrön. Persze minden ember más, de ha Te is ezzel a problémával küzdesz, érdemes egy esélyt adnod a paradicsomnak.

food-wood-tomatoes

Nagymamáink és dédanyáink korában még nem voltak elérhetőek mindenki számára a különféle szépészeti, kozmetikai termékek. Éppen ezért sokszor ahhoz kellett folyamodni, amit a konyhában, vagy éppen a kert hátuljában találtak.

A paradicsom jótékony hatásait bizony már ők is ismerték. Évtizedekkel ezelőtt is tudták a nők, hogy ez a növény gyulladáscsökkentő, tápláló és pórusösszehúzó. Csakhogy akkoriban még a zöldségeket és a gyümölcsöket nem ilyen módon termesztették, mint ahogyan manapság.  Persze azt senki sem állíja, hogy ne lenne egészséges a boltban kapható paradicsom, de azért mind tudjuk, hogy ezeket rendszerint vegyszerrel kezelik és a vitamintartalmuk sem olyan, mint dédanyáink korában.

Na persze kaphatóak olyan kozmetikumok, amik száz százalékos bio növényekből készülnek, ám ezeknek az árát is bőven elkérik. Sokszor rendkívül drágák és a legtöbben nem tudják megengedni maguknak az ilyen termékek vásárlását. Azonban akkor sem kell megijedni, ha mi is ebbe a kategóriába tartozunk. “Készíthetünk” saját radírt, pakolást vagy éppen lemosót otthon is. Azért az idézőjel, mert sok esetben az előkészület annyiból áll, hogy csak fel kell vágni a paradicsomot.

A legtöbb boltban és néhány piacon már remek bio zöldségeket és gyümölcsöket lehet kapni. Ezeknek persze elkérik az árát, ám ne feledjük, nem kell sok belőlük. Nézzük néhány paradicsomból készült szépészeti megoldást.

Kezdjük a paradicsomos arclemosóval. Ehhez szükségünk lesz fél paradicsomra. Vágjuk félbe a növényt, vagy éppen csak szeljük le a “kalapját” és törüljük vele át az arcunkat. Amennyiben lehetőségünk van rá, 2-3 percet hagyjuk magunkon. Azután mossuk le. Figyelem! A paradicsom nagyon szárít, így a használat után egy kis kókuszolajjal hidratáljuk bőrünket. Alkalmazd naponta a lemosót!

A paradicsomos arcradír elkészítése sem lesz bonyolultabb. Szintén egy fél paradicsomra lesz szükségünk, plusz még egy kis cukorra. Vegyünk egy kanállal az utóbbiból, majd egy kicsit nyomkodjuk meg használat előtt, így a durva szemek is széttörnek. Ezután mártsuk bele a paradicsom húsosabb oldalát (vagy amelyik tetszik) és radírozzuk finoman a bőrünket. Ez alkalommal is magunkon hagyhatjuk pár percet. A radírt heti egyszer alkalmazd!

Végezetül jöjjön az arcpakolás, ami a legegyszerűbb: Egy paradicsomra lesz szükséged, amelyet karikázz fel és tedd az arcodra. Vigyázat! Lehet csöpögni fog. Ezt is hetente egyszer alkalmazd! Akinek több ideje van, az villával nyomkodja szét a növény húsát és keverje össze egy kis natúr joghurttal. Így még táplálóbb lesz és akár hetente kétszer is bevethetjük.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (58, 678, 1048, 1390, 1523, 1631, 1750, 5297, 6420) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek