WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (908) ORDER BY t.name ASC

"Egzotikus" homok volt az esőben | tejbepapi
Menü Bezárás

„Egzotikus” homok volt az esőben


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Több helyen sáros eső esett nemrég Magyarországon, a leesett vízzel együtt érkező homok pedig nem kevésbé távoli helyszínről érkezett el hozzánk, mint Afrikából.

2016. március 1., A sivatagi homok leginkább a Balkánon, valamint a Kárpátokban kerülhet a levegőbe (Forrás: forecast.uoa.gr)
2016. március 1., A sivatagi homok leginkább a Balkánon, valamint a Kárpátokban kerülhet a levegőbe (Forrás: forecast.uoa.gr)

A Köpönyeg.hu írta, hogy a mediterrán ciklon dél felől sivatagi homokot hozott magával, aminek következtében az ország több pontján esett sáros eső az elmúlt napban.

Sokan felfigyelhettek rá, hogy az eső hatására az egyébként tiszta felületeke is sár, homok került. Ennek az az oka, hogy a mediterrán térségben örvénylő ciklon előoldalán a viharos déli, délnyugati szél révén sivatagi homok érkezett az ország légterébe, a kihulló csapadékkal együtt pedig a por is kimosódott a légkörből. Ennek a kimosódó pornak „köszönhető”, hogy sarasak lettek a tereptárgyak. A fenti térképen látható, hogy a sivatagi homok leginkább a Balkánon, valamint a Kárpátokban kerülhet a levegőbe.

Érdekesség

Lehet, hogy a sáros eső kisebb kellemetlenségeket okoz, ám ennél – ha nagyon ritkán is, de – kellemetlenebb „eső” is érkezhet. Ilyen volt például a szibériai békaeső, amely azonban némiképpen eltérő módon „alakulhatott ki”, mint a most is tapasztalható sáros eső.

Egy kisebb szibériai városban a lakók nem kis megdöbbenésére egy napon pici békák kezdtek hullani az égből. A rémült lakosok hamar menedéket kerestek, és később úgy emlékeztek vissza a helyi újságok szerint, hogy „egész tömegnyi” kis béka hullott alá az égből.

A „békaeső” hátterében az állhatott, hogy a hurrikánok, tornádók mintegy felszippantották a mocsarak, vizes élőhelyek felső rétegét, s ezzel együtt a kisebb testméretű halak, békák és más, az ilyen területeken élő állatok sok-sok kilométerrel a mocsártól arrébb hullottak alá, rendszerint közel azonos időpontban és helyszínen – ezért tűnhetett úgy, mintha „béka-esőről” lett volna szó.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (176, 437, 612, 1417, 4444, 4847, 6005, 6330, 6897) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek