WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (869) ORDER BY t.name ASC

Bőrápolás 50-en túl | tejbepapi
Menü Bezárás

Bőrápolás 50-en túl


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Sosem szabad elfelejteni, hogy idősebb korban nem az a cél, hogy bőrünk úgy nézzen ki, mint amikor 20 évesek voltunk, hiszen az egyáltalán nem lenne természetes. Ám ez nem jelenti azt, hogy 50 évesen már nem is lehet valaki dögös és csinos.

come-rendere-luminosi-i-capelli-grigi_fdb597bd480816040e79b2cc6e84cf3b

Emellett nagyon kell figyelni a bőr ápolására is. Ugyanis ilyenkor az már megereszkedhet és ráncok alakulhatnak ki rajta. Ez így van rendjén, ám a kozmetikumok és kezelések pont azért vannak, hogy segítsenek minket fiatalosan tartani. A legfőbb szabály: folyamodjunk akármilyen módszerhez és eszközhöz, mindig tartsunk mértéket és ne essünk túlzásba.

Már a csapból is ez folyik, sőt évek óta hallgatjuk, ám mégis az elsők között érdemes megemlíteni a fényvédők használatát. Felkelés után, sminkelés előtt, mindenképpen használjunk ilyen terméket. A káros sugarak ugyanis a barna foltok, a bőrrák és a ráncok kialakulásának a melegágya. Nem lehet elég korán elkezdeni a fényvédők használatát.

Még ötven fölött is ügyeljünk a bőrtípusunknak megfelelő krémek kiválasztására. Ilyenkor már sokaknál előfordulhat, hogy a bőr dehidratálttá válik. A szárazság elkerülése végett, használjunk nehezebb, zsírosabb krémeket. Akik olajos, zsíros bőrrel rendelkeztek régebben, azok örülhetnek, hiszen náluk a ráncok kialakulásának is kevesebb az esélye. Ám nekik sem szabad elfeledkezni a mindennapos hidratálásról.

Maradjunk akkor egy kicsit még a szárazságnál. Dehidratált bőr esetén, bizony sokszor előfordul a hámlás is. Azért, hogy ezt elkerüljük, használjunk bőrradírt egy héten egyszer. Ez fel is frissíti arcunkat/testünket.

emotion_expression

Idősebb korban elmondható, hogy a bőr megvastagodik az arcunkon (nem, nem olyan értelemben). Ezért fokozottan figyelnünk kell a folyamatos megújulásra. Ehhez segítségünkre van a lézer, vagy éppen egy kevésbé drasztikus módszer, a kémiai hámlasztás is. Ez nem is fáj annyira, ám gyakrabban kell megismételni. Szakértők, egy hónapban egyszer ajánlják.

Vannak olyan nők, nem is kevesen, akik a szemkrémek hihetetlen hatásaira esküsznek. Persze ártani nem igazán ártanak, és valóban hidratálhatnak, ám csodát ne várjunk tőlük. Szintén meg kell említeni egy olyan kezelést, amely sokaknál vitát vált ki. Ez pedig a botox, vagy a különböző “feltöltő anyagok” használata. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy folyamodik-e ezekhez a módszerekhez, ám különösen itt nem szabad elfelejteni a mértékletesség betartását.

Ötvenen túl bizony megjelenhetnek a nemkívánatos szőrszálak az arcon. Ez természetes, de nem kell kétségbeesni. A kozmetikusok rendkívül hatékonyan el tudják távolítani, emiatt pedig nem szabad szégyenkezni.

A bőr a rugalmasságából idővel veszít, ilyenkor pedig megjelenhet a sokak által utált toka. Persze a megereszkedett bőrön leginkább csak a plasztikai sebészek tudnak segíteni, ám néhány trükkel, kevésbé drasztikus módon is cselezhetünk. Ilyenek például a megfelelő ékszerek használata. Egy szép és feltűnő fülbevaló például a nyakunk helyett, a szemünkre vonzhatja a tekintet. A toka megjelenése után mindenképpen kerüljük a rövid nyakláncokat és a gallérokat.

Nem utolsó sorban pedig: Hölgyek és persze Urak! Az életkor csak egy szám. Senkit nem az határoz meg. Sokkal inkább befolyásoló, hogy miképpen érezzük magunkat a bőrünkben és mennyire adunk magunkra (nem feltétlenül pénz kérdése). Ezt sosem szabad elfelejteni.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (250, 462, 830, 894, 4071, 5171, 5202, 5755, 6768) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek