WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (865) ORDER BY t.name ASC

Einstein, a világ legkisebb lova | tejbepapi
Menü Bezárás

Einstein, a világ legkisebb lova


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Einstein a világ legkisebb lova, ezen kívül legfőbb különlegessége, hogy míg a hozzá hasonlóan miniatűr lovak általában olyan mini pónik, melyek törpeségben is szenvednek, az ő testfelépítése és egészsége nem szenvedett károsodást a mérete ellenére sem.

Einstein a gyerekek nagy kedvence is (Forrás: cellar.org)
Einstein a gyerekek nagy kedvence is (Forrás: cellar.org)

A tarka csődör még 2010 áprilisának végén látta meg a napvilágot, és bár a szülei is igen kicsit voltak, arra senki nem számított, hogy egy összesen 2,2 kilogrammot nyomó, 35 és fél centiméteres marmagasságú lovacska születik majd a farmon.

A legtöbb miniatűr lóval ellentétben Einstein úgy tűnik, nem szenved törpeségtől. A világ korábbi legkisebb lova Thumbelina volt, akit azonban több alkalommal is műteni kellett ahhoz, hogy életben tudjon maradni, mert törpesége miatt az orra, a lábai, sőt, sok belső szerve sem lett volna képes a megfelelő működésre.

Einstein azonban egyáltalán nem beteg – csupán csak olyan pici, hogy nem más lovakkal, hanem kecskékkel, egy kutyával, illetve gazdájával él együtt. Mivel igen apró, így néha megengedik neki, hogy a lakásba is bemerészkedjen – a gazdája szerint azonban nem szeret túl sok időt a házban tölteni, inkább az udvaron játszik egy fekete labradorral, aki „a legjobb barátja”, valamint a kecskékkel, amelyeket nagy élvezettel terel.

Természetesen egy saját kis bokszot is kapott a pici ló – ide estére zárják őt. A személyre szabott bokszán az ajtót még a többi mini póni szállásáénál is jóval alacsonyabbra kellett megtervezni, mert azokon Einstein már nem látott volna ki.

Az extrém módon miniatűr póni olyan népszerű, hogy már egy könyvet is írtak róla, amely bemutatja a pici ló élettörténetét, valamint azt is, hogy pici termete ellenére hogyan szerzett magának mégis barátokat – annak ellenére, hogy más, számára „veszélyesen nagy” lovakkal nem igazán játszhat. A színes könyvben aranyos fotók mutatják be, hogyan lett Einstein legjobb barátja néhány kecske és persze a fekete labrador. A könyvből befolyó összes bevételt az ASPCA állatvédő szervezet javára ajánlotta fel a kötet írója, egyben Einstein gazdája.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (1024, 1129, 1774, 2049, 3259, 3667, 3857, 5171, 6569) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek