WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (830) ORDER BY t.name ASC

Kivirágzott a Halál-völgy | tejbepapi
Menü Bezárás

Kivirágzott a Halál-völgy


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Szupervirágzás a Halál-völgyben. Leginkább így emlegetik a látványt azok a turisták, akik ellátogatnak a térségbe. Az egyébként pokolian száraz és barátságtalan élőhely most úgy néz ki, mintha virágbombát dobtak volna le. A vadőrök szerint ennek az lehet a legfőbb oka, hogy a megszokottnál nagyobb mennyiségű csapadék hullott az elmúlt időszakban.

Névtelen

A Halál-völgy elnevezésű nemzeti park legnagyobb része California, egy kisebb területe pedig Nevada államban helyezkedik el. Így aztán nem meglepő, hogy a vidék leginkább a barátságtalan szárazságáról híres. A megnevezés egyébként nem fedi a teljes valóságot, hiszen maga a park nem teljesen kihalt. Vannak ott fák, növények, sőt még állatok is. Ennek ellenére, most mégis nagyon szokatlan látványban lehet része annak, aki ellátogat ide.

A Death Valley ugyanis 2005 óta most először fest úgy, mintha szó szerint egy virágbombát dobtak volna le. Ennek a legfőbb oka, a csapadék mennyiségének a megnövekedése lehet. A térségre ugyanis körülbelül 50 milliméternyi eső szokott hullani, ám az elmúlt időszakban, több vizet kapott a táj, mint általában. Az arra látogatók pedig, nem minden ok nélkül, csak szupervirágzásként emlegetik a látványosságot.

A vadőrök elmondása szerint már tavaly novemberben kezdtek kinyílni a virágok. Ez pedig csak és kizárólag az ősszel esett csapadékmennyiség nagymértékű megugrásának köszönhető. Emellett érdekes megemlíteni, hogy már csak azért is különös, hogy ennyi eső hullott a Halál-völgyre, hiszen egész Kaliforniát súlyos szárazság sújtotta a 2015-ös évben.

A strapabíró vadvirágok lila, sárga, rózsaszín és fehér színben pompáznak. Szakértők pedig úgy válik, hogy még körülbelül 2-3 hétig lehet gyönyörködni ebbe a látványba. Kivéve akkor, ha túlságosan megerősödne a szél, vagy túl magasra felkúszna a hőmérséklet.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (462, 849, 1008, 1408, 1784, 2253, 2571, 5297, 6174) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek