Menü Bezárás

Quasi, a betegsége ellenére is szerető otthonra lelt kutyus

Quasi sokáig az utcán kóborolt és annyira elvadult, hogy csak csapdával tudták befogni őt. Az egészen érdekes küllemét a kutya egy olyan betegségnek „köszönheti”, amely rajta kívül az egész világon legfeljebb 16 másik ebet érint.

Quasi, az egészen különleges német juhászkutya (Forrás: outdoorhub.com)
Quasi, az egészen különleges német juhászkutya (Forrás: outdoorhub.com)

Hogy hogyan került az utcára Quasi, azt senki nem tudja – el lehet azonban képzelni, milyen óriási nehézségeket tapasztalt a rövid gerinccel született állat. A kan német juhászkutya ugyanis betegsége miatt a fejét csak nagyon „limitált” módon képes elfordítani, ahhoz pedig, hogy étkezzen, szintén segítségre van szüksége, hiszen nem tudja lehajtani a fejét. Most, hogy már szerető gazdikra talált, ez természetesen nem okoz neki problémát, hiszen amíg eszik, tartják számára a tányérját, az ivóvizet pedig egy számára is könnyen elérhető állványra szerelték. Mindezek a figyelmességek azonban nem segítették az életét az utcákon…

Quasi mára egy eb-híresség lett (Forrás: sailor.mnsun.com)
Quasi mára egy eb-híresség lett (Forrás: sailor.mnsun.com)

Quasi még akkor is igen félénk volt, amikor az állatmenhelyen megpillantotta őt az új gazdája, kezdeti félénksége azonban hamar elszállt, amikor végre egy olyan helyre kerülhetett, ahol megfelelő gondoskodásban részesült.
,

Ahhoz, hogy a rövid gerinccel született kutyák betegségének okait jobban megismerhessék, Quasi-t és gazdáját arra kérték az állatorvosok, hogy vérmintát vehessenek az állattól. Emellett a beteg kutyus rendszeres felülvizsgálatokra jár.

A kutyus és gazdája (Forrás: news.yahoo.com)
A kutyus és gazdája (Forrás: news.yahoo.com)

Az egészen „egyedi küllemű” ebnek mára már nem csekély rajongótábort is sikerült összegyűjtenie: legalább 100 ezer követője akad a Facebookon. A gazdája egyben szeretné felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ha nagyszerű kutyákat keresnek, érdemes lehet ellátogatniuk egy menhelyre, hiszen ő is itt találta meg Quasi-t – és sok más, elhagyatott kutya is vár még szerető gazdára.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek