WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (809) ORDER BY t.name ASC

Na ne: a Tetris segíthet leszoktatni a dohányzásról? | tejbepapi
Menü Bezárás

Na ne: a Tetris segíthet leszoktatni a dohányzásról?


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

tetris

Előbb jobb, ha tisztázzuk, hogy mi is ez a játék, hátha valakinek nem cseng ismerősen a neve. A Tetris egy ügyességi és logikai videojáték, melynek első változatát az orosz Alekszej Pazsitnov tervezett meg, ezzel ez lett az első olyan játékszoftver, amit a Szovjetunióból az Egyesült Államokba exportáltak. A játékban különböző méretű és formája elemeket kell egymáshoz illeszteni, és ha egy sor teljes, akkor az eltűnik, a játékos meg pontot kap érte.

A Plymouth Egyetem munkatársai egy egyhetes kísérletsorozatban a Queenslandi Műszaki Egyetem 31 hallgatóját vonták be, akik mindannyian 18 és 27 év közöttiek voltak.

A módszer úgy tűnik, hogy nemcsak a cigaretta iránti vágy leküzdésében segít, de akár az étel vagy a szex utáni sóvárgást is képes csökkenteni. A két, önbevallásos teszt kitöltése között a kísérleti alanyok egyik fele táblagépen megkapta a közismert játékot, amivel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy már 15 perc is elég a jótékony hatás eléréséhez. A résztvevők átlagosan 40 alkalommal játszottak, ám a cigeratta utáni sóvárgásuk eredménye semmit nem tompult.

A kutatók szerint az állhat ennek az összefüggés hátterében, hogy a játék ugyanazt az agyi területet foglalja le, melyet képzelgésre használunk sóvárgás idején, mivel mindehhez az agy képalkotó tevékenysége szükséges. Ezek alapján valószínűleg más, vizuális elemekkel színesített videojáték is megfelelhet erre a célra.

Jackie Andrade, a Plymouth Egyetem szakértője így fogalmazott az eredmény kapcsán:

„Ez az első alkalom, hogy laboratóriumon kívül sikerült bizonyítani a kognitív interferencia jelentőségét a nem ételek iránti sóvárgásban.”

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (253, 599, 717, 1078, 1872, 2872, 3616, 4488, 5287) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek