WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (706) ORDER BY t.name ASC

A tiszta konyhán is múlhat a sikeres fogyás | tejbepapi
Menü Bezárás

A tiszta konyhán is múlhat a sikeres fogyás


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Rend a lelke mindennek. Azt már számtalan kutatás bizonyította, hogy ha tiszta és rendezett környezet vesz körül bennünket, akkor a koncentráció is könnyebben megy, sőt még hangulatunkra is pozitív kihatással van. Egy új tanulmány szerint azonban diétánk sikerességét is befolyásolhatja, ha a konyhánkban nincs felfordulás.

food-salad-restaurant-person

Manapság már rengetegen fogyókúráznak ilyen-olyan okból kifolyólag. Lehet, hogy csak a mai szépségideálnak akar valaki megfelelni, de az is előfordulhat, hogy az egészség megléte a fő szempont. Így vagy úgy, de a cél elérése érdekében sokszor nem rettenünk vissza az önsanyargató diétáktól sem.

Persze módszerek vannak dögivel. A választás és a fogyás sikeressége csak rajtunk áll vagy bukik. Vagy mégsem?

A PsyBlog nemrég számolt be egy friss kutatásról, mely során arra derítettek fényt, hogy érezhetően kevesebbet eszünk, ha a konyhánk tiszta és rendben van, továbbá akkor is, amikor nem szól sem a televízió, sem a rádió.

food-man-person-eating

A vizsgálat során a résztvevők egy csoportjának tiszta, még a másik felének egy kupis konyhában kellett étkeznie. Megállapításra került, hogy tíz perc leforgása alatt, azok az emberek, akik rendezett környezetben ettek, átlagban hatvanöt kalóriával kevesebbet vittek be, mint azok, akik a rendetlen helyiségbe étkeztek. A kutatók szerint ennek az a legfőbb oka, hogy mikor káosz vesz minket körbe, akkor mi magunk is hajlamosabbak vagyunk feladni az önkontrolunkat.

bread-food-restaurant-people

Még nagyobb eltérést mutatott, amikor az önkéntesek egy zajos és egy csöndes szobában fogyasztottak. A telefoncsörgéstől, hangos beszédtől, televíziótól, illetve rádiótól mentes környezetben, átlagosan száz kalóriával fogyasztottak kevesebbet, mint azok, akik hangzavarban étkeztek.

Mindez persze még nem garancia a fogyáshoz. A legfontosabb fegyver a kilók elleni harcban a kitartás. Ettől függetlenül azért nem árt észben tartani a fentebb említetteket sem, hiszen ártani nem árthat.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (757, 1096, 1750, 2495, 2781, 3420, 4858, 5168, 5867) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek