WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (586) ORDER BY t.name ASC

Visszakaphatta ötven éve eltűnt karját | tejbepapi
Menü Bezárás

Visszakaphatta ötven éve eltűnt karját


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Fél évszázad kellett ahhoz, hogy egy fél kar csontjai visszakerüljenek a jogos tulajdonosához. Nguyen Quang Hung még 1966-ban sebesült meg. Ekkor került sor az amputációra. Egykori orvosa, dr. Sam Axelrad azonban megőrizte a maradványokat, így jutatta vissza azokat a hajdani katonához.

kienthuc-xh17-traidat1

Nem mindennapi csomaggal utazott Vietnámba dr. Sam Axelrad. Feltett szándéka volt ugyanis, hogy visszaadja a hosszú éveken át őrzött csontokat a jogos tulajdonosának.

A történte kezdetéhez azonban ugorjunk vissza a vietnámi háború idejére, 1966-ba. Hung az északiak, tehát az ellenség oldalán harcolt. Októberben aztán egy amerikai katona komoly sérülést okozott a férfinak, aki ezután egy folyón sodródva próbált elmenekülni a csatatérről. Három napon keresztül egy rizsraktárban bujkált. Ekkor azonban egy amerikai helikopterrel kimenekítették. Így került Axelrad keze alá.

Mivel nem látták el azonnal és szakszerűen a sebet, így az már csúnyán elfertőződött. A 27 éves, fiatal orvosnak nem sok választása volt. Ahhoz, hogy megmentse Hung életét, le kellett vágnia a fél karját.

A fiatal katona megmenekült, majd ezután An Khében dolgozott magánorvosként, később pedig visszafogott életet élt rizsfarmján. Az amerikai orvoshoz érdekes módon kerültek a maradványok. Kollégái lefőzték a húst a csontokról, így adták oda Axelradnak. Egyfajta emléknek szánták. Ő viszont szerette volna inkább elfelejteni az egész háborút, az ott töltött időt és az átélt borzalmakat. Így minden egykori felszereléssel együtt, a csontok is egy katonai zsák mélyén hevertek egészen 2011-ig.

Axelrad ekkor nyitotta ki a pakkot és mondhatni eléggé elcsodálkozott a fél kar láttán. Egyszer elgondolkozott azon, hogy vajon mi lehet az akkor még fiatal vietnámi katonával és úgy döntött, hogy meg fogja keresni. Később Vietnámba utazott nyaralni, ahol is kiderült, hogy idegenvezetője, Tran Quynh Hoa egyben újságíróként is kereste a kenyerét. Hoának nagyon tetszett a történet ls elhatározta, hogy segít a férfinak. Meg is írta róluk a cikket, amit aztán Hung sógora el is olvasott.

Miután értesítette a lapot, már szinte gyerekjáték volt a találkozó leszervezése. 2013-ban került sor a látogatásra, Vietnámba, An Khe városában. Hung persze nagyon meglepődött, amikor meghallotta, hogy karja maradványait megtartotta orvosa. Ennek ellenére nagyon boldog volt, mikor a csontokat visszaszolgáltatták neki. Azt mondta, hogy így legalább majd mellé tudják temetni. Azt is hozzátette, hogy roppant szerencsésnek érzi magát, amiért nem vesztette életét, vagy tűnt el sok bajtársához hasonlóan a háború idején.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_1.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (541, 1059, 1073, 1570, 2455, 2709, 4319, 5312, 6420) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek