WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (535) ORDER BY t.name ASC

A zenehallgatás hatásai szervezetünkre | tejbepapi
Menü Bezárás

A zenehallgatás hatásai szervezetünkre


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A PsyBlog pszichológiai szakoldal összeszedett néhány érdekes tényt a zenehallgatással kapcsolatban.

people-woman-girl-technology

Egy olyan agykutatás eredményeit gyűjtötte össze egy csokorba a PsyBlog pszichológiai szakoldal, amely azzal foglalkozik, hogy a zenehallgatásnak milyen hatásai vannak az elménkre és az érzéseinkre.

A leírásból kiderül, hogy ha szomorú zenét hallgatunk, akkor az paradox módon sokkal jobb kedvre derít bennünket. A dalszöveget bár megértjük és átérezzük, az még sincs olyan nagy hatással érzelmileg ránk, mint az, ha velünk történnének meg a dalban elhangzottak. A szomorú zenék emellett felszínre hoznak olyan emlékeket, élményeket bennünk, amiknek pozitív visszacsatolása van. Amennyiben viszont hasonlóan szomorú dolog történik velünk, mint ahogy a melódiában halljuk, az csak még jobban segít átélni érzelmeinket. Ez pedig nagyon fontos azért, hogy mihamarabb fel tudjuk dolgozni a rossz élményeket. Ezért szokták mondani, hogy mikor valaki szakít a párjával, könnyebben átvészeli a veszteség fájdalmát egy kis melankolikus muzsikával.

pexels-photo (1)

A másik érdekes tény, hogy az általunk hallgatott zene hangulata befolyással van arra, hogy milyennek látjuk a körülöttünk lévő embereket. Amennyiben valamilyen vidám, pörgős zenét hallgatunk, másokat is vidámabbnak látunk. Viszont a szomorú zene hallatán, a többiek is lelombozottnak tűnnek.

A zenehallgatás igazán jó hatással van egészségünkre is. Általa csökken a szorongás mértéke, emellett pedig nyugodtabbá válunk, hiszen vérnyomásunk is alacsonyabb, illetve a szívbetegségek kialakulásának kockázata is kisebb lesz.

pexels-photo

Azoknál, akik stroke-ot kaptak, olyan agyi sérülés alakulhat ki, amely során, az agy károsodott részével ellentétes oldalon lévő tárgyak nehezebben felismerhetővé válnak. Amikor pedig az érintettek a kedvenc muzsikájukat hallgatják, ez az agyi sérülés jól láthatóan csökken.

Azoknál a gyermekeknél, akik kiskorukban valamiféle hangszeren játszottak kimutatták, hogy a nyelvi és vizuális érzékük jobb lesz, amikor nagyobbak lesznek. Ezenkívül megállapították azt is, hogy a zenére, táncra való hajlam már öt hónaposan is kialakulhat. A piciket ugyanis ebben a korban még a beszédnél is sokkal jobban érdekli a ritmus.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (257, 385, 1876, 2034, 2647, 4225, 5870, 6703) ORDER BY t.name ASC

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (529) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek