Menü Bezárás

Rubik Ernő bűvös kockájának nyomdokain jár az Okostojás

Újabb magyar logikai játék hódítja meg a világot! Ki ne ismerné a Bűvös Kockát, vagy angol nevén a Rubik’s Cube-ot? A Zagyvai András építész fejéből kipattant 3D-s logikai játék  a Smart Egg (Okostojás) a legjobb úton halad a világhír felé. Amerikában,Hollandiában és a Távol-Keleten is kitört már a Smart Egg-őrület.  Vajon bennünket mikor kap majd  el az Okostojás-láz?

b8d08e8224dddc1b3476d3a21c81bf95_640

A szinoníma-szótár szerint az “okostojás” kifejezést olyasvalakire mondják, akinek vág az esze, mint a borotva, sőt mára már némi pejoratív felhangott is kapott a szó. Az okostojás jelzővel a bosszantóan tudálékos emberre is használják

Szüksége is van az éles eszére annak, aki belevág a Zagyvai András építész által megálmodott és a Sipos Tibor tervezőmérnök által kifejlesztett Okostojás nevű 3 dimenziós logikai játékba!

Mint annyi más világhódító találmányt, az Okostojást is a véletlen szülte, a feltaláló nem valamiféle előre megtervezett koncepció alapján készítette a játékot.

Az Okostojás magában hordozza Zagyvai András minden  élettapasztalatát, de legfőképpen szakmája, az építészet iránti véget nem érő érdeklődését, elkötelezettségét, szeretét és alázatát.

A három dimenziós logikai labiritus játék számos kisérleti változat után nyerte el végleges formáját, s egyszerre foglal magába építészeti, tervezői, és rejtvényes elemeket, a kulcsot a megoldáshoz pedig mindezek együttes harmóniájának felfedezése és megtalálása adja.

Az Okostojás nemcsak gyeremekek, hanem felnőttek számára is lebilincselő és hasznos szórakozást jelent, amely fejleszti mind a háromdimenziós memóriát, mind a finom motorikus készséget.

Tehát okostojásnak lenni semmiképpen sem szégyen, ha erről a Rubik kocka nyomdokain haladó találmányról van szó.

Játékra fel, magyar okostojások!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek