WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (32) ORDER BY t.name ASC

Marha, sertés, csirke? Vagy netalán rovar? | tejbepapi
Menü Bezárás

Marha, sertés, csirke? Vagy netalán rovar?


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

Ha valaki igazán fehérjedús ételre vágyik, annak bizony szét kell néznie az ehető rovarok között is. Manapság egyre többen étkeznek tudatosan. Az egészségesebb, tápértékekben, fehérjékben, vitaminokban gazdag ételeket keresik. Egy finom marhasteaket sokan szívesen megennének, ám egy tanulmány kimutatta, hogy ha valaki igazán fehérjedús ételre vágyik, annak bizony szét kell néznie az ehető rovarok között is.

0e0464d2025807c4fc4ee51aa1089739_640

Két féle mértékrendszer segítségével tesztelték kutatók az Oxford Egyetemen, hogy vajon a madarakhoz, és az emlősökhöz viszonyítva, a rovarok milyen mutatókkal rendelkeznek. Az első rendszer 1 és 100 között osztályozza a nátrium-, kalória-, telített zsír- és cukortartalom alapján. Mindez értékeket 100 grammra lebontva. Ez az Ofcom rendszer.

A másik pedig hozzáadja az ásványi anyag-, illetve a vitamin tartalmukat is. Ezt hívjuk Nutrient Value Scores (NVS) rendszernek.

Bár az első Ofcom mérések segítségével elért értékek nem mutattak egekbe ugró számokat, de ha vitamin- és ásványi anyag tartalmukat is hozzáadták, akkor már jelentős különbségeket láthattak.

Íme azok a rovarok, amelyek fehérjedúsabbak a haszonállatoknál: háziméh, tücsök, pálmaormányosok (a pálmaleveleken megbúvó kis kártevők), illetve a lárvák.

Manapság a rovarok csak ínyenc falatok az extrém ízek kedvelőinek, bár egyszer országokban rendszeresen fogyasztják őket. Thaiföldön bárki számára elérhetőek ezek a finomságok, csak el kell menni a legközelebbi piacra. Rengetegen állítják azt, hogy itt lenne az idő, ha nem undorító csúszómászókként tekintenénk rájuk, ugyanis ha legyűrjük a jól bevésődött szokásainkat, vitaminban és fehérjében gazdag étrendünk lehetne. Nem mellesleg segítségükkel akár az éhezés is megszűnhetne a világban, tekintve ezen állatok eltartási költségeit a többihez viszonyítva.

81b5140ce0e34149c32a3d9f6dc401d8_640

 

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (423, 462, 1398, 2124, 3123, 3243, 4063, 5494, 6445) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek